חלבון מי גבינה ודיאטה לשרפת שומן בגוף
אם ביצעתם שינויים בתוכנית האכילה שלכם, אך סכל זאת אתם לא מצליחים לרדת במשקל השומנים, כיצד בחרו חלבון מי גבינה תוספי תזונה לפיתוח גוף עשויים לעזור לכם!.
גנטיקה, תוכנית האימונים, ושינה אופטימלים משחקים תפקיד חשוב באיך הגוף שלנו נראה ומרגיש. אם ביצעתם שינויים, אבל אתם עדיין לא מצליחים לרדת באחוזי השומן בגוף, ננסה להבין מה לעשות?!
מהו חלבון מי גבינה?
חלבון מי גבינה הוא חלבון חלב, הנוזל של תוצר הלוואי של ייצור הגבינה. אך יש למומר כי בצורת תוסף תזונה, חלבון מי גבינה מגיע בשלוש צורות עיקריות:
תרכיז חלבון מי גבינה: מכיל שומן ולקטוז בעל תכולת חלבון של בין 29% - 89% תלוי במוצר הספציפי. יש חלבון מי גבינה מתרכז בדרך כלל תרכובות ביו יותר.
חלבון מי גבינה מבודד: מכיל רמה נימימלית של שומן, כולסטרול ולקטוז לרוב מכיל כ- 90% או יותר חלבון.
חלבון מי גבינה הידרולייז (Hydrolysates): הינו חלבון מפורק בחלקו ולכן קל יותר לקלוט ולנצל אותו.
חלבון מי גבינה יש את ציון חומצת אמינו הנעכלות חלבון הגבוה ביותר (PDCAA). החלבון מלא, כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. מי גבינה גם מכיל יותר חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAAs) מכל מקור אחר של חלבון ועוד לאוצין מאשר סוגים אחרים של חלבון.
מספר מחקרים מצביעים על כך שחלבון מי גבינה מועיל להגברת סינתזת החלבונים בשרירים. לצריכת חלבון מי גבינה לאחר אימון להטות את המחוג לכיוון צמיחת שרירים ושיפור הכוח לאורך זמן. וישנם מספר יתרונות נוספים הקשורים בצריכת חלבון מי גבינה.
חלבון מי גבינה עשיר מחוצלת האמינו לאוצין, הלאוצין ממלאת תפקיד מרכזי חשוב בסינתזת החלבונים, תהליך זה שורף כמות בלתי מבוטלת של קלוריות. כמו כן, הדבר מגרה את חמצון חומצות שומן לאנרגיה.
מי גבינת מצמצם תיאבון: מחקרים שונים מראים שחלבון מי גבינה עשויה לצור תחושת שובע ולדכא את התיאבון בצורה יעילה יותר מאשר סוגים אחרים של חלבון. חלבונים חלב מכילים glycomacropeptide - פפטיד זה מגרה את כולציסטוקינין (CCK). CCK הוא הורמון מעיים כי הוא שוחרר לאחר אכילת ארוחה וזה מאותת שובע.
מחקרים מראים שתוספת של חלבון מי גבינה מסייע לאנשים לנצל יותר שומן בגוף: ישנם שני מחקרים שבדקתי, המראים מדענים שתוספי חלבון מי גבינה מסייעים וירידה במשקל. באחד המחקרים באוניברסיטת אוקלהומה, מדענים אמר בשתי הקבוצות של המשתתפים לא לשנות את התזונה שלהם. עם זאת, קבוצה אחת קיבלה תוסף תזונה המכיל מי גבינה (300 קלוריות, 40 גרם חלבון) פעם ביום במשך שבועיים פעמיים ביום במשך שמונת השבועות הנותרים של המחקר. שתי הקבוצות עסקו התנגדות בפיקוח ותוכנית סיבולת אימון במשך 10 שבועות.
ד"ר יעקב עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית. כתב הספרים: אבן הפינה בתחום פיתוח-הגוף. ספורטולוגיה-המדריך לספורטאי. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לייעוץ בקליניקה: 0528567140 לדיאטה מהירה, פיתוח גוף.