דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חלבון מי גבינה ודיאטה לשרפת שומן בגוף 

מאת    [ 14/01/2017 ]

מילים במאמר: 403   [ נצפה 2953 פעמים ]

חלבון מי גבינה ודיאטה לשרפת שומן בגוף

אם ביצעתם שינויים בתוכנית האכילה שלכם, אך סכל זאת אתם לא מצליחים לרדת במשקל השומנים, כיצד בחרו חלבון מי גבינה תוספי תזונה לפיתוח גוף עשויים לעזור לכם!.

גנטיקה, תוכנית האימונים, ושינה אופטימלים משחקים תפקיד חשוב באיך הגוף שלנו נראה ומרגיש. אם ביצעתם שינויים, אבל אתם עדיין לא מצליחים לרדת באחוזי השומן בגוף, ננסה להבין מה לעשות?!

מהו חלבון מי גבינה?
חלבון מי גבינה הוא חלבון חלב, הנוזל של תוצר הלוואי של ייצור הגבינה. אך יש למומר כי בצורת תוסף תזונה, חלבון מי גבינה מגיע בשלוש צורות עיקריות: 

תרכיז חלבון מי גבינה: מכיל שומן ולקטוז בעל תכולת חלבון של בין 29% - 89% תלוי במוצר הספציפי. יש חלבון מי גבינה מתרכז בדרך כלל תרכובות ביו יותר.


חלבון מי גבינה מבודד: מכיל רמה נימימלית של שומן, כולסטרול ולקטוז לרוב מכיל כ- 90% או יותר חלבון.

חלבון מי גבינה הידרולייז (Hydrolysates): הינו חלבון מפורק בחלקו ולכן קל יותר לקלוט ולנצל אותו.

חלבון מי גבינה יש את ציון חומצת אמינו הנעכלות חלבון הגבוה ביותר (PDCAA). החלבון מלא, כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. מי גבינה גם מכיל יותר חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAAs) מכל מקור אחר של חלבון ועוד לאוצין מאשר סוגים אחרים של חלבון.

מספר מחקרים מצביעים על כך שחלבון מי גבינה מועיל להגברת סינתזת החלבונים בשרירים. לצריכת חלבון מי גבינה לאחר אימון להטות את המחוג לכיוון צמיחת שרירים ושיפור הכוח לאורך זמן. וישנם מספר יתרונות נוספים הקשורים בצריכת חלבון מי גבינה.

חלבון מי גבינה עשיר מחוצלת האמינו לאוצין, הלאוצין ממלאת תפקיד מרכזי חשוב בסינתזת החלבונים, תהליך זה שורף כמות בלתי מבוטלת של קלוריות. כמו כן, הדבר מגרה את חמצון חומצות שומן לאנרגיה.

מי גבינת מצמצם תיאבון: מחקרים שונים מראים שחלבון מי גבינה עשויה לצור תחושת שובע ולדכא את התיאבון בצורה יעילה יותר מאשר סוגים אחרים של חלבון. חלבונים חלב מכילים glycomacropeptide - פפטיד זה מגרה את כולציסטוקינין (CCK). CCK הוא הורמון מעיים כי הוא שוחרר לאחר אכילת ארוחה וזה מאותת שובע.

מחקרים מראים שתוספת של חלבון מי גבינה מסייע לאנשים לנצל יותר שומן בגוף: ישנם שני מחקרים שבדקתי, המראים מדענים שתוספי חלבון מי גבינה מסייעים וירידה במשקל. באחד המחקרים באוניברסיטת אוקלהומה, מדענים אמר בשתי הקבוצות של המשתתפים לא לשנות את התזונה שלהם. עם זאת, קבוצה אחת קיבלה תוסף תזונה המכיל מי גבינה (300 קלוריות, 40 גרם חלבון) פעם ביום במשך שבועיים פעמיים ביום במשך שמונת השבועות הנותרים של המחקר. שתי הקבוצות עסקו התנגדות בפיקוח ותוכנית סיבולת אימון במשך 10 שבועות.

 

ד"ר יעקב עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית. כתב הספרים: אבן הפינה בתחום פיתוח-הגוף. ספורטולוגיה-המדריך לספורטאי. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לייעוץ בקליניקה: 0528567140 לדיאטה מהירה, פיתוח גוף.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב